Cauzele disfunctiilor, dezechilibrelor si bolilor

La nivel simptomatologic (descrierea simptomelor unor boli) medicina are foarte multe informatii, extrem de bine puse la punct si detaliate. Daca un pacient este diagnosticat cu diabet, simptomatologia este clara pentru medic, la fel ca si grila de tratament specifica bolii.

Acelasi lucru se aplica pentru majoritatea bolilor – infectia se trateaza cu antibiotice, febra cu antitermice, ulcerul are medicamentatie specifica, apendicita sau ocluzia intestinala se trateaza chirurgical si asa mai departe.

Sunt si boli care la ora actuala nu sunt vindecabile. Printre ele diabetul, boala Crohn, astmul, HIV/SIDA, scleroza multipla, poliomelita, vitiligo si lista poate continua. Sunt boli incurabile, boli pentru care exista doar tratament, nu si vindecare.

De obicei, cand suntem diagnosticati chiar si cu o simpla raceala cautam, fie si numai la nivel inconstient, cauza acesteia. Multi dintre noi il intreaba pe medic care ar fi posibila cauza a bolii. In majoritatea cazurilor, medicul ne va indica un factor extern noua care a provocat boala – un virus, un streptococ, o bacterie, o anomalie la nivelul genelor.

Mai sunt enumerate si boli care apar din cauza stresului puternic, in urma unor evenimente traumatizante la care a fost expus bolnavul. Si acest lucru ne intareste credinta ca nu suntem responsabili pentru starea noastra de sanatate, ba din contra, colegul de birou este vinovat pentru ca a venit racit la munca, a fost inconstient ca ne va imbolnavi si pe noi ceilalti.

Toata aceasta paradigma in care consideram ca nu suntem responsabili pentru boala noastra este gresita si este principalul factor care ne mentine in boala. Pentru ca nu poti elimina ceva daca nu elimini cauzele.

medicamenteTratamentul nu inseamna vindecare. Constientizarea inseamna un prim pas spre vindecare. Al doilea pas este cunoasterea. Cunoasterea modului in care biologicul meu functioneaza. Iar totul la nivel biologic porneste din creier.

Pe langa medicina alopata s-au dezvoltat de-a lungul anilor terapii alternative si complementare care sa ajute sau chiar sa vindece persoanele „refuzate” de medicina alopata. Majoritatea acestor terapii au la baza incercarea de a intelege omul ca pe un intreg si nu numai, ca pe un intreg care apartine unui sistem mult mai complex decat ne putem noi imagina.

Iar baza acestor terapii poate fi pentru unii cu adevarat naucitoare – bolnavul este cel care si-a creat boala, tot el poate sa se vindece, iar terapeutul il ajuta, ii ofera sprijin si sustinere atat la nivel energetic, cat si la nivel psihic si fizic.

V-ati intrebat oare de ce, din cand in cand, apar vindecatori cunoscuti la care merg oameni din toate colturile tarii? Ce fac acestia altfel decat fac ceilalti sau altfel decat medicina alopata? Ei discuta cu omul, il ajuta sa se inteleaga mai bine, sa se cunoasca, sa constientizeze faptul ca boala, asa cum spune si Noua Medicina Germanica, daca nu este rezultatul unui accident sau a unei otraviri, este cu siguranta declansata din interior.

Modul in care percepem lumea inconjuratoare, modul in care interpretam evenimentele stresante si ne raportam la ele este cel care defineste starea de sanatate sau boala

Iata ce spunea Valeriu Popa despre cauzele bolii:

Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion in viata lor, o nedreptate, mai ales daca este vorba de o maladie ereditara sau e luata de la cineva. Orice boala sau accident aparut in viata ta a fost provocat de tine. Boala este pur si simplu un semnal al corpului tau. Supraconstiinta ta, latura ta divina, Dumezeul tau interior iti trimite un mesaj ca sa-ti atraga atentia asupra faptului ca in actiunile, vorbele si gandurile tale este ceva care se opune legii iubirii. De aceea este necesar sa captezi mesajul si sa multumesti supraconstiintei tale ca ti l-a transmis. Daca nu reusesti sa descifrezi mesajul, bolile si accidentele tale nu vor face decat sa se intensifice. Cand starea de rau persista, e timpul sa vezi neaparat despre ce e vorba. Daca boala e puternica inseamna ca ea s-a instalat in tine de multa vreme. Este sufletul tau care striga ajutor. Trebuie sa revii pe drumul cel bun, pe drumul dragostei. Fiecare boala, indispozitie sau accident nu este decat un semnal. Boala inceteaza de indata ce ai inteles mesajul. Cu cat doreste omul mai mult sa se schimbe, cu atat mai repede si mai usor se desfasoara insanatosirea lui.” (Valeriu Popa)

In Noua Medicina Germanica sunt identificate cauzele specifice ale bolilor, in functie de modul in care fiecare interpreteaza evenimentele stresante din experienta proprie. Boala este, astfel, raspunsul organismului nostru la modul in care ne raportam la mediul inconjurator. Acelasi eveniment stresant sau profund conflictual poate fi interpretat in mod diferit de catre indivizi diferiti, in functie de ereditate, educatie si experiente anterioare.

Pentru exemplificare, putem sa luam situatia in care pierdem pe cineva drag. Unii putem sa vedem aceasta pierdere ca pe un abandon („Am ramas singur, fara nici un sprijin!”), altii pot reactiona cu furie („Nu trebuia sa moara, este vina…”), altii se pot invinovati („Daca eram mai atent(a)/mai bun(a), nu se intampla asta!”).

In functie de aceste trairi, va aparea, mai devreme sau mai tarziu, boala. Cel abandonat va avea probleme cu rinichii, cel furios va avea probleme cu pancreasul, ficatul sau bila, iar cel care se invinovateste va fi in pericolul de a dezvolta la un moment dat osteosarcom, cancer limfatic, lipom etc.

Stabilind astfel faptul ca boala are cauze interne, concluzia la care ajungem este faptul ca vindecarea se afla in mainile bolnavului. Bolnavul este cel care poate rezolva conflictul emotional si, intelegand parcursul natural al bolii, poate intelege simptomatologia acesteia si exact fazele prin care va trece.

 

recomandare

Cu riscul de a ma repeta…

…paradigma NMG este adresata NUMAI PERSOANELOR CARE ALEG SA FIE CONSTIENTE si inteleg ca totul porneste din interiorul nostru. Devenind constient, sansele de vindecare sunt mai mari, dar mai important este ca o persoana constienta poate evita imbolnavirea.

„De ce sa tratam in loc sa prevenim? Preventia e mult mai simpla si, mai ales, e GRATIS.”

Abonare Newsletter

Bifând această casetă, confirmi că ai citit și ești de acord cu condițiile noastre de utilizare cu privire la stocarea datelor transmise prin intermediul acestui formular.