Herpesul de „răceală”?

La capitolul herpes, poveștile sunt multe, nenumărate chiar. Dar încep cu o poveste simplă.

Este povestea unei fete, să spunem că o cheamă Ioana. Se trezește dimineața cu nasul ușor înfundat și o senzație de disconfort în gât.

Își începe ziua ca de obicei… cu toate tabieturile de dimineață. În jurul prânzului simte pe buza de sus un disconfort, așa, ca atunci când îi apare herpes.

Ufffff!!! Știa ea că se răcește, pentru că de fiecare dată când se răcește are herpes. De fiecare dată, fără nici o excepție. Mai nou herpesul e de multe ori prevestitorul răcelii. Fir-ar să fie!

Prietena ei o întreabă:
– De fiecare dată când te răcești apare?
– Da, de fiecare dată.
– Dar apare înainte să te răcești?
– Mai nou, de câțiva ani, da.
– Și de fiecare dată când apare herpesul te răcești?
– Acum că mă întrebi, îmi dau seama că a fost cel puțin o dată când am făcut herpes și nu m-am răcit. Dar m-am gândit că e de la ceva mâncare, deși în mod normal nu fac herpes de la mâncare.

Dragii mei, povestea e simplă. Atât de simplă că pare de domeniul SF.

Vorbind cu prietena ei Ioana a aflat că herpesul este rezultatul unei emoții de dorință. Dorința de a nu atinge ceva scârbos cu acea zonă a corpului (pentru că herpesul un apare doar la nivelul gurii).

Ei îi apărea herpes doar la nivelul buzei superioare, în general în mijloc.

Deci răceală, herpes pe buza superioară… Întrebarea logică:
– Ție îți e scârbă de secrețiile nazale?
– Oh, da, bleah… Emoția de scârbă îi era întipărită pe față.

Deci asta e. Asta declanșează herpesul ei. Scârba că îi va curge nasul și acele secreții vor atinge buza. Dorința de a nu se întâmpla asta. Dorință atât de puternică încât a și verbalizat-o: „Mi-aș pune șervețele în nas, numai să nu simt cum îmi curge și se prelinge până aproape pe buză.”

A înțeles. A înțeles că asta se întâmplă și atunci când doar își imaginează că va fi răcită și îi va curge nasul. Pentru că deja se programează să se separe de secreții.

Rezultatul: herpesul nu a mai apărut, deși în momentul conștientizării deja începuse să „scoată capul”.

Vrei să înțelegi și tu de ce apar anumite simptome și ce le declanșează? Învață să îți cunoști corpul.

Dacă vrei să afli mai multe despre cauzele emoționale ale bolilor, poți citi cartea Biologia emoțiilor. Atlasul organelor.

Dacă vrei să aprofundezi aceste informații, te poți înscrie la cursul de bază „Cele cinci legi biologice”. Mai multe detalii aici.

Abonare Newsletter

    Bifând această casetă, confirmi că ai citit și ești de acord cu condițiile noastre de utilizare cu privire la stocarea datelor transmise prin intermediul acestui formular.