Cine îmi amenință teritoriul?

Silvi a noastră suferea de o infecție urinară de mai bine de două săptămâni. Știe cele cinci legi biologice descoperite de dr. Hamer și crede că și-a identificat conflictul. Și atunci, de ce un scapă de infecție?

Este însărcinată în ultimul trimestre, un ar vrea să ia antibiotice, știe că nu îi fac bine bebelușului din burtică.

După ce se gândește la toate posibilele conflicte biologice fără rezultat se hotărăște să mă întrebe pe mine, poate împreună descoperim ce i-a scăpat.

Ce identificase ea?

Știind că infecția urinară este legată de teritoriu (să le arăt celorlalți că ăsta e „regatul meu”), iar corpul meu le arată celorlalți care e teritoriul prin marcare – în natură animalele marchează teritoriul cu urină, Silvi a depistat ca posibilă cauză un stres legat de soț.

Ea a visat înainte de a îi debuta infecția urinară că o colegă de la muncă i-a luat local de muncă și soțul. Și a dedus că teritoriul pe care simte că îl pierde și corpul o ajută (prin marcare) să nu îl piardă este soțul ei. Cu toate astea, infecția nu a dispărut, ceea ce înseamnă că acolo mai era ceva.

În timpul somnului creierul se „igienizează”, curăță reziduurile adunate în timpul zilei. Elimină stresul psihic resimțit peste zi. Deci visul ei reflecta stresul ei. Iar stresul ei era în legătură cu colega.

Doar că nu era vorba despre soț. Nici poveste. Sau poate o fi fost și acolo ceva stres. Dar nu era principalul. Pornind de la vis am intrebat-o cum stă treaba pe la muncă, ce e cu colega pe care a visat-o? Și mi-a spus că este chiar în perioada de dinainte de concediul prenatal și o ajută pe colega respectivă să îi preia sarcinile.

Deci aici era stresul. Stresul că va pleca în concediu, colega îi va prelua locul la muncă și ea va pierde acel loc de muncă în favoarea respectivei colege.

A conștientizat conflictul. S-a relaxat și în legătură cu serviciul, pentru că știe că se poate întoarce acolo după concediul de îngrijire a copilului, dar a trebuit să le comunice acest lucru și celulelor ei. La patru zile după conștientizare infecția urinară a dispărut. Lucru pe care l-au confirmat inclusiv analizele făcute.

Și uite așa putem avea parte de un final fericit atunci când ne hotărâm să facem tot ce putem pentru a ne păstra în echilibru și a ne cunoaște cât mai bine propriul corp.

Dacă vrei să afli mai multe despre cauzele emoționale ale bolilor, poți citi cartea Biologia emoțiilor. Atlasul organelor.

Dacă vrei să aprofundezi aceste informații, te poți înscrie la cursul de bază „Cele cinci legi biologice”. Mai multe detalii aici.

Abonare Newsletter

Bifând această casetă, confirmi că ai citit și ești de acord cu condițiile noastre de utilizare cu privire la stocarea datelor transmise prin intermediul acestui formular.